Creamoda nodigde haar leden graag uit op het seminar “Omnichannel in de praktijk”, dat plaatsvond op 24 mei en georganiseerd werd door ons geassocieerd lid Tailorfit. “Marketing-goeroe” professor Gino Van Ossel van de Vlerick Business School analyseerde grondig de evolutie van onze commerciële wereld die volop in beweging is : het begon bij monochannel en nadien kwamen multichannel, cross channel en uiteindelijk omnichannel.

Hoe vermijden we dat wereldspelers zoals Amazon, Zalando of Ali Baba maar ook Nederlandse bedrijven zoals Bol.com en Cool Blue de kaas van ons brood eten?
Welke andere bedrijven hebben goed ingespeeld op de nieuwe tendensen (bv De Bijenkorf in Nederland en John Lewis in de UK)? Hoe evolueert het procentueel aandeel van e commerce in de totale verkoop (van 13,8% in 2016 tot 25% in 2020 , dus bijna een verdubbeling op 4 jaar tijd)?

Het werd een wervelende aaneenschakeling van getuigenissen over wat Gino Van Ossel ziet gebeuren op de markt. Daarna kregen de aanwezigen een presentatie van State of Art door CEO Martijn Mateman en ging Gino Van Ossel in dialoog met Mimi Lamote, CEO van Mayerline. 2 interessante bedrijfscases die zeker inspiratie konden opleveren!

Bron: Creamodo.be