TailorFIT organiseerde donderdag 24 mei het evenement “Omnichannel in de praktijk” in samenwerking met haar partners EASI, Pay.be, Koel Retail Technologies en de overkoepelende Belgische modefederatie, Creamoda. 

Als specialist in het implementeren van Omnichannel business oplossingen voor de mode-industrie, wilde TailorFIT dit veelbesproken thema nogmaals aansnijden. Dit keer echter vanuit de praktijk. Hoe pak je Omnichannel aan als speler op de modemarkt? Welke strategie en implementatie zijn het best geschikt voor jouw business en hoe ver moet je hierin gaan?

Deze vragen werden beantwoord door een specialist in het vak: Gino Van Ossel. 

Gino Van Ossel, Professor aan de Vlerick Business School, auteur van het “Managementboek van het jaar”, “Omnichannel in Retail”, en een absolute referentie in Europa omtrent dit thema, wist op een zeer inspirerende wijze duiding te geven aan de huidige situatie van Omnichannel binnen de mode-industrie over verschillende bedrijfsmodellen heen.

Door het gebruik van zeer gekende fashion voorbeelden die een goede mix tussen on -en offline hanteren, zoals De Bijenkorf en FNG Group, werd de theorie een stuk tastbaarder. Het event maakte zijn naam “Omnichannel in de praktijk” waar met 2 praktijkcases die werden gepresenteerd door ware profashionals met jarenlange expertise in de mode-industrie.

Martijn Mateman, CEO van het mannenmerk State of Art, bracht een gedetailleerde en inzichtelijke uitleg over hoe het bedrijf haar sterke positie heeft weten te behouden in een snel veranderend modelandschap.  Martijn legde de nadruk op het belang van een onderliggend centraal systeem van waaruit alle data, informatie en handelingen worden gestuurd.

Mimi Lamote, CEO van het damesmerk Mayerline, werd door Omnichannel specialist Gino Van Ossel himself aan de tand gevoeld tijdens een vragenronde rondom het thema. Mimi wist in haar antwoorden zeer duidelijk aan te tonen dat Mayerline met haar eigen Omnichannel strategie en de ondersteuning van de juiste partners zeer goed voorbereid is op nieuwe tendensen binnen een fluctuerende modemarkt.

Tijdens de daaropvolgende netwerkreceptie konden genodigden de nieuwe revolutionaire, echte fashion kassa uitproberen die maximaal omnichannel ondersteunt: real-time voorraad aanpassingen, webshop en kiosk integratie, single-view-on-the-customer, fashion-flexibele promoties & loyalty, volautomatisch uitleveren vanuit elk magazijn/winkelpunt.

De conclusie uit deze inspirerende en motiverende avond luidt als volgt: Digital is een opportuniteit en geen bedreiging. Bepaal de omnichannel strategie voor jouw bedrijf, vertaal naar de juiste on-/offline mix en implementeer met de juiste partner.